21.04.2015.

Večeras veliko finale natjecanja za najbolju petominutnu operu!

Večeras veliko finale natjecanja za najbolju petominutnu operu!

 

Biennalski dan, kao i obično, počinjemo u KIC-u u 11 sati uz koncert Terezije Cukrov koja nam predstavlja svoj toy piano i skladbe pisane upravo za taj neobičan mali instrument. Artist talk u KIC-u u podne bit će prilika da nam Milan Pala predstavi program svog poslijepodnevnog koncerta u HGZ-u, kao i za njega izrađeni petožičani instrument milanolo. Osim slovačkog virtuoza razgovarat ćemo i s članovima ansambla hand werk koji nastupa večeras u 21.30 u ZKM-u. 

Artist talk u 15 sati u &TD caféu bit će uvod u nastup udaraljkaša Simonea Beneventija koji je na programu u 23 sata u MM-u. Uz njega će u razgovoru sudjelovati Thierry Coduys i Guillaume Jacquemin, autori generativnog video-sistema koji će biti poseban dodatak i dio Beneventijevog koncerta.

U glavnom večernjem terminu, u 19.30 u HGZ-u, na rasporedu je 5-Minute Opera, s uzbuđenjem iščekivano finale međunarodnog natjecanja za najbolju petominutnu operu u kojem je sudjelovao čak 81 autor sa svih strana svijeta. Desetoro finalista doživjet će praizvedbe svojih petominutnih glazbeno-scenskih ostvarenja pred stručnim ocjenjivačkim sudom i pred publikom čiji će se glas također računati u odlučivanju o pobjedniku. Bit će to i veliki podvig dvoje izvrsnih vokalnih solista, sopranistice Monike Cerovčec i baritona Krešimira Stražanca. Ne propustite!